Перемогу Майдану, як і події, що відбулися під час Революції Гідності та напередодні, віщувало багато знаків. Відмова Януковича підписати Угоду про асоціацію з ЄС абсолютно неочікувано призвела до його відставки і ганебної втечі з країни. Згадаймо, що у день інавгурації президента перед ним, наче дужою рукою хтось невидимий зачинив масивні двері до Верховної Ради, де він мав скласти присягу як новообраний глава держави. Сталося це в лютому 2010 р., а в травні того ж року, під час церемонії на нього впав траурний вінок.
Розпочався Євромайдан 21 листопада 2013 р., у велике релігійне свято — День архістратига Михаїла, який в Апокаліпсисі постає як верховний командувач (архістратиг) Божого війська супроти нечистих сил, яких і перемагає у битві. Святий Михаїл — захисник Києва, шанувався ще з княжих часів і зображувався на стародавніх гербах міста. Бронзовий архістратиг із щитом стояв поблизу майданівської сцени, у самісінькому центрі наметового містечка. Перші масові сутички з «беркутівцями», що стали на захист олігархічного злочинного клану, сталися в інше велике релігійне свято — у день Хрещення Господнього. Коли після народного віче, 19 січня, колона протестувальників рушила з Майдану Незалежності до Верховної Ради по Грушевського, дорогу їй перегородили силовики, що застосували проти мітингувальників світлошумові гранати та водомети. Людей в мороз поливали водою, а ті кричали: «Водохреще!»
На Грушевського невдовзі з'явилися барикади і запалали шини. Їдкий чорний дим увесь час ішов на «беркутівців» і за наступний місяць жодного разу (!) не повернувся у бік майданівців. Зима 2013-2014 років видалася досить теплою, скрипучі морози тривали лише два тижні, до того ж малосніжною. Майданівці помічали, що сніг ішов саме тоді, коли барикади з мішків із кригою просідали, і був потрібен «будівельний матеріал», щоб їх наростити.
Фактично кожен, хто перебував на Майдані, міг потрапити у приціл снайперської гвинтівки. Чітко це усвідомлюючи, люди, однак, не піддавалися почуттю страху. Інстинкт самозбереження повністю відключився 18—20 лютого, у дні масових розстрілів, що неможливо пояснити з точки зору психології і логіки людської поведінки. Один із майданівців розповідав, як у сні до нього прийшов Ісус Христос і сказав: «Не бійтеся, я буду іти попереду». Іще одна містична подія пов'язана із Біблією, яку знайшли неушкодженою на повністю спаленому Майдані.
Втечу Януковича, ймовірно, прискорив виступ сотника Володимира Парасюка, нині депутата Верховної Ради, який після виступу опозиції вийшов на сцену Майдану і заявив, що якщо політики до 10 години 22 лютого не виступлять із вимогою відставки глави держави, протестувальники йдуть на штурм адміністрації Президента із зброєю. В. Парасюк народився у 1987 р. у селі Майдан Жовківського району на Львівщині.
Пророчим виявився і фантастичний роман Василя Аксьонова «Острів Крим», написаний у 1977—1979 рр. Це розповідь про те, як після Другої світової нейтральний півострів вирішив об'єднатися з «братнім CРСР», після чого там встановлюється диктатура. У 2014 р. анексувати Крим правонаступниці СРСР допомагав тодішній прем'єр-міністр АРК Аксьонов. 
Як пророцтво можна трактувати і напад чайки і ворона на білих голубів миру, яких після молитви за Україну разом із двома дітьми випустив з балкона у Ватикані Папа Римський Франциск. Сталося це 26 січня 2014 р. Тоді чайка, що є символом моря, і ворон, символ землі, несподівано напали на випущених птахів. Попри втрату кількох пір'їн, голуби вирвалися з хижих пазурів і полетіли далі. Можливо, саме так вищі сили віщували про напад Росії на Крим, куди ввела своїх «зелених чєловєчков» морем, і на Донбас, порушивши державний кордон України. Незважаючи на втрати, наша країна вистоїть, вирветься з обіймів «страшного» брата і піде своїм шляхом. Ми переможемо!!!