Подарункові видання книг, що презентують Вінницьку область, доставили у Бухарест для нової української бібліотеки.
Книги передав керівник управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА  Ігор Салецький. Він взяв участь у міжнародній конференції «Українці Румунії. Історія, сучасність та перспективи». Організатори заходу — громадська організація «Союз українців Румунії» та факультет іноземних мов і літератури Бухарестського університету — запросили до розмови представників влади Румунії, істориків, науковців та експертів.
Ігор Салецький розповів про взаємодію органів влади Вінниччини із національними спільнотами. В регіоні діє обласна програма підтримки національно-культурних товариств та забезпечення міжконфесійної злагоди. Створено Центр національних культур, за кошти влади утримується приміщення. Промовець представив новий напрям роботи — Центр закордонного українства у Вінницькій області, який, за його словами, розпочав  досить ефективно розвиватися в рамках Державної програми співпраці із закордонними українцями.
Під час зустрічей посадовця з керівником ГО «Союз українців Румунії» депутатом Румунського парламенту Мирославом Петрецьким та головою комісії з питань культури цієї організації Михайлом Трайстом обговорено питання налагодження співпраці між громадською організацією Рада національних товариств Вінниччини та Союзом українців Румунії. Наступним кроком стане підписання угоди про таку співпрацю.
Понад десять років Вінницька ОДА співпрацює з Ясською повітовою радою Румунії, зокрема у сфері економіки та інвестиційної діяльності. В жовтні нинішнього року делегація Вінниччини, очолювана керівником ОДА Валерієм Коровієм, побувала у Румунії. Укладено угоди Гайсинським, Іллінецьким та Шаргородським районами з трьома комунами сусідньої держави. Президент Ясської повітової Ради Маріцел Попа ініціював відкриття авіаційного сполучення між Яссами та Вінницею. Вінничани підтримали його пропозицію.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.