Виставка фронтових світлин фотожурналістки Аліни Комарової з Маріуполя відкрилася в прес-центрі Національної спілки журналістів України. В експозиції -- знімки, зроблені протягом 2016--2017 років у Широкиному та інших населених пунктах на лінії розмежування.

 

Олексій Чорнобай (керівник Управління інформації МО)
та Аліна Комарова

 

Аліна Комарова,
Сергій Томіленко (голова НСЖУ)

 

Олександр Моторний -- тележурналіст 1+1,
Михайло Путята -- телеоператор 1+1,
Аліна Комарова,
Юрій Клименко -- водій 1+1,
Руслан Ярмолюк -- тележурналіст 1+1

 

Олександр Мотузяник -- речник АТО,
Аліна Комарова

 

Аліна Комарова

 

"Своїми фотографіями Аліна робить погоду "на нулях" (тобто на передових позиціях українських військових -- Авт.). Батьки хлопців бачать ці знімки і знають, що їхні діти живі. Це така міні-пропаганда, протистояння інформаційній агресії", -- вважає журналіст телеканалу 1+1 Руслан Ярмолюк.

 

Героями світлин журналістки газети "Приазовский рабочий" стали не лише військові, а й колеги, які висвітлюють події в секторі "М". "Наша робота там, на передовій, дуже важлива. На нас чекають і нам довіряють", -- наголосила автор виставки.

 

Минулого місяця Національна спілка журналістів України передала два комплекти захисного спорядження -- бронежилети і каски -- до Маріуполя, для місцевих колег, які готують матеріали і сюжети з передової. Голова спілки Сергій Томіленко вручив Аліні Комаровій спеціальну відзнаку НСЖУ та "Фронтовий альбом" фотокореспондента газети "Голос України" Олександра Клименка з автографом автора.

 

Привітання від міністра оборони Степана Полторака передав начальник управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чернобай. Під час обговорення присутні розмірковували про роль та особливості роботи журналістів у зоні бойових дій.

 

Ліна КУЩ.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

 

Голос України