Упродовж усієї жнивної кампанії Хмельниччина посідала чільні місця за врожайністю зернових. На початок грудня край залишається лідером серед інших регіонів за кількістю зібраного з гектара. Як повідомили в обласному департаменті агропромислового розвитку, нині впорали майже 90% площ, намолочено понад 3 млн тонн зерна, а середня урожайність — 62 центнери з гектара. При цьому є господарства, де вдалось перевищити і цю планку. В Чемеровецькому та Дунаєвецькому районах мають по 68—71 ц/га. Це справді рекордні досягнення, яких область не знала раніше.
Нині в господарствах активно збирають кукурудзу. Культуру обмолочено на більш як 130 тисячах гектарів. Це — дві третини від посіяного. При цьому валовий збір становить 1,1 мільйона тонн, а середня урожайність — 83 ц/га. 
А у багатьох районах звітують про завершення робіт на бурякових плантаціях. Цукристі викопано на майже 37 тисячах гектарів. Схоже, солодкі корені знову стають традиційною культурою для краю. Якщо минулими роками спостерігалося скорочення посівів та зниження врожайності, то нинішній сезон порадував усіх. Валовий збір цукросировини вже сягнув двох мільйонів тонн. Середня врожайність — 540 центнерів з гектара — перевищила торішні показники на 90 центнерів.
Із початку сезону вироблено майже 200 тисяч тонн цукру, а це вдвічі більше солодкого продукту, ніж потребує область.
Усе це не тільки тішить аграріїв, а й позначається на ціновій політиці в регіоні. Цукор, гречка, низка інших товарів стали у магазинах на кілька гривень дешевшими, ніж на почату осені.
А в господарствах дбають про урожай наступного року. В області, як і планували, посіяли 212 тисяч гектарів озимих зернових, іще 54 тисячі гектарів займає озимий ріпак.

Хмельницька область.