Із приходом зими на одеських ринках, як і раніше, радують око помідори по 20—25 гривень. Вони здебільшого досить бліді, бо дозрівали не на полі, а в приміщенні, але відчутно дешевші за імпортні, що їх продають у супермаркетах по 40 гривень. Невеликі огірки, переважно з Ізмаїла, на ринку можна взяти по 40 гривень за кіло, більші коштують до 50, що відповідає магазинній ціні.

 

Зелений болгарський перець більшість торговців продають по 30 гривень, приблизно так само він коштує й у магазинах, але залежаний і в’ялий можна взяти дешевше. Кілограм кабачків — 30—50 гривень, а в супермаркеті — помітно дорожче, 68 гривень за кіло. Ріпчасту цибулю на ринку здебільшого продають по 8 гривень, але є варіанти й від 4—5, магазинна ціна — 4 з копійками за кілограм. Картопля в магазині стартує від 6,3 гривні, більшість варіантів на ринкових прилавках — 8—10 грн.


За цвітну капусту торговці правлять 12—20 гривень, а в супермаркеті вона за тиждень подорожчала на 3 гривні й тепер коштує 20. За 20—25 гривень можна купити кілограм броколі. Звичайна білокачанна на ринку оцінюється у 5—8 гривень за кіло, магазинна трохи дешевша — 4 з половиною. Молоду капусту на базарі продають по 10—12 гривень, у магазині — по 12. Кілограм пекінської капусти — від 6 до 10 гривень.


Кіло свіжих печериць стане покупцям у 40—45 гривень. За квашену капусту на ринку просять 25—30 гривень. Півлітрова банка очищених волоських горіхів — 40—50 гривень.


Яблука на базарі — від 12 гривень, більшість варіантів — 15—20. Яблука із супермаркету — від 15 гривень і вище. Якщо банани тиждень тому продавали від 22 гривень, то сьогодні на ринку ціна дотягує до 30, з 25 до 30 гривень подорожчали вони й у магазині. Мандарини на базарі можна купити за 28—30 гривень, магазинна ціна — 27. Кілограм апельсинів коштує в середньому 30 гривень. Лимони на базарі продаються по 30—45 грн, у супермаркеті — по 42. Хурма на ринку — від 25—28 гривень, магазинна цього тижня — 44,5. Гранати в магазині продають по 40 грн, на ринку можна знайти від 30—35, більшість варіантів — 40—50. Залишки врожаю винограду торговці розпродують по 30—35 гривень.


Ціна на десяток курячих яєць на ринку — від 19 до 35 гривень, у супермаркеті — 24 гривні за десяток. За 110—120 гривень на ринку можна взяти кіло свинячої або телячої вирізки, куряче філе — 84—90 гривень.


Гречана крупа на базарі трохи подешевшала — до 20 гривень за кіло, що все одно на гривню дорожче, ніж у супермаркеті. Мінімальна ціна кілограма рису на ринку — 20 гривень, у магазині на вагу — по 19.

Одеса.