За останню добу (станом на ранок 8.12) ворог 17 разів відкривав вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, в районі Щастя та Мар’їнки були зафіксовані безпілотні літальні апарати противника. На донецькому напрямку терористи вели вогонь поблизу Авдіївки з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та легкого піхотного озброєння, а неподалік Широкиного, Мар’їнки та шахти Бутовка — з гранатометів та стрілецької зброї.


На луганському напрямку бойовики гатили з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Троїцького, з гранатометів — неподалік Кримського, Лобачевого, Валуйського та Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї — поблизу Луганського, Зайцевого та Станиці Луганської.


Про останні новини на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація під нашим контролем. Уночі було досить неспокійно. Луплять не лише зі стрілецької зброї, а й із гранатометів, мінометів, ствольної артилерії. Однак для нас це не новина. Адже околиці Донецька завжди були гарячими. Перша причина — це серце окупантів. Друга — сюди постійно їдуть російські кадрові військові. Вони вчаться тут воювати. Їм перемир’я не потрібне. Наприклад, у наш сектор заїхала група снайперів, які працюють майже цілодобово. Вирізняється не тільки їхня висока вогнева підготовка, а й винахідливість у застосуванні різних тактичних прийомів. Нині відносно спокійно, готуємося до вечора. Незабаром стемніє. А це означає, що буде війна. До противника — щонайменше понад 300—400 метрів. Щоночі диверсійно-розвідувальні групи намагаються підібратися максимально близько. Тому права на помилку не маємо. Даємо жорстку відповідь: відганяємо їх підствольними гранатами».