Доброго дня, читачі газети «Голос України»! Ми — ініціативна група з 29 молодих, завзятих і небайдужих людей. Більшість із нас — мами, і ми вже знаємо, як важливо під час вагітності проходити діагностичне обстеження, ще важливіше — мати доступ до якісної медичної апаратури під час пологів. Також серед нас є молоді жінки, які планують дітей і хочуть, щоб вони народились здоровими. Тому ми робимо цей внесок заради народження здорової малечі та щастя сімей в Україні.

Здоров’я майбутнього покоління починається зі здоров’я кожної дитини сьогодні. Саме тому для нас важливо, щоб усі небайдужі люди об’єдналися та підтримали проект, який має на меті зібрати кошти на фетальні монітори (апарати КТГ), безтіньовий світильник та гінекологічне крісло для ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України» в Києві. Щорічно тут народжують майже 1500 жінок, які в минулому перенесли невдалі вагітності, смерть малюка, а також майбутні мами з хворобами серця, нирок, онкологією. Але жінку, яка хоче дитину, не зупинять хвороби, невдачі та інші обставини. Вона зробить усе можливе й неможливе, аби мати своє рідне немовля.
Саме апарат КТГ дає можливість ще в утробі матері діагностувати важкі ураження нервової системи, якнайраніше розпочати лікування і цим знизити ризик ДЦП, дихальних розладів та внутрішньоутробної загибелі. Кардіотокографія — один із найточніших методів дослідження, який інформує про загальний стан плода та частоту серцевих скорочень. Особливо важливим апарат КТГ є для жінок із важкою вагітністю: він допомагає визначити тактику та терміни пологів, передбачити гіпоксію плода (кисневу недостатність). Під час процедури особливі датчики кріплять на животі матері, вони вловлюють сигнали від серця малюка, а дані реєструються на плівці. Яку радість відчуває мама, коли чує серцебиття своєї дитинки!
Ми звертаємося до кожного з проханням допомогти нам придбати це медичне обладнання, адже від нього залежить якість медичної допомоги в антенатальний та інтранатальний періоди вагітності, а значить, і здоров’я новонароджених малюків! Кожна гривня — це внесок у щасливе майбутнє тисяч родин. Давайте разом допоможемо нашим лікарям підтримувати майбутніх мам та піклуватися про здоров’я нашої нації!

Рахунок УББ в «ПриватБанку»:
Отримувач: «МБФ Українська Біржа Благодійності», ЄДРПОУ: 38005762,
ПриватБанк МФО 300711, р/р: 26006052720940
Призначення: благодійна допомога на проект «Життя дитини — серцебиття твоєї країни».
https://ubb.org.ua/project/3550/

Тетяна ВЕРЕД (учитель), Валентина ПЕТРОВСЬКА, Марія КАЛАЧІКОВА та ще 26 підписів.
Фото надане БФ «Свічадо».

Київ.