Оболонський районний суд Києва учора продовжив засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Служителі Феміди зобов’язали сторону захисту надати список свідків, яких вони хочуть допитати в судовому засіданні. Своєю чергою адвокат В. Януковича Віталій Сердюк зазначив, що серед інших захист планує викликати на допит першого Президента України Леоніда Кравчука.

Державний захисник екс-президента також просив про відвід колегії суддів. Йдеться про засідання, де мають визначити, чи можна судити заочно В. Януковича за його злочини під час Революції Гідності. На думку В. Сердюка, судді не можуть розглядати цю справу через упередженість. Утім, суд це клопотання не задовольнив.
Як відомо, клопотання прокуратури про заочний розгляд справи розглядають майже три місяці. Уже дослідили 92 томи матеріалів. На минулому засіданні суд за клопотанням адвокатів долучив до справи ще майже п’ять томів. Прокуратура вважає це затягуванням процесу. На думку прокурорів, якщо суддю відсторонять, це також може затягнути процес, і розгляд справи доведеться розпочати заново.
Нагадаємо, 11 грудня екс-прем’єр Арсеній Яценюк став першим свідком, який був допитаний після клопотання прокуратури про участь у процесі певних високопоставлених чиновників і політиків. Також у суді виступив глава МВС Арсен Аваков. Передбачено також допити Президента України Петра Порошенка, глави парламенту Андрія Парубія та секретаря РНБО Олександра Турчинова.