За останню добу (станом на ранок 14.12) бойовики на Донбасі 30 разів порушували перемир’я. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку окупанти з гранатометів обстріляли наших бійців у Станиці Луганській та Луганському.
На донецькому напрямку на околицях Авдіївки бойовики неодноразово вели вогонь із 82-міліметрових мінометів, гранатометів і кулеметів. Також деякі ділянки біля цього міста обстрілював снайпер. Крім того, терористи з піхотного озброєння вели вогонь по військових у Кам’янці, Пісках і шахті «Бутовка». На Приазов’ї зі стрілецької зброї стріляли по військових у Гранітному.
Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Авдіївки): «Ситуація під контролем. Російські найманці останні три дні відчутно активізувалися. Стріляють переважно з мінометів 120-го і 80-го калібрів, АГС, великокаліберних кулеметів. Учора по нашому опорнику працював танк. Також орки стріляють зброєю часів Другої світової війни — з протитанкової рушниці. Калібр — 14,5 мм. Досить небезпечна зброя. На щастя, усі хлопці живі та здорові. Поки бойовики мовчать, маємо можливість підготуватися, заготовляємо дрова, окопуємося, накладаємо черговий шар дерев на бліндажі. Ось такі у нас будні, панове...»
Як повідомили вчора у прес-службі Луганської військово-цивільної адміністрації, бойовики також обстріляли село Врубівка Попаснянського району з 152-міліметрової артилерії. «Крім того, в напрямку міст Попасна і Золоте, села Новоолександрівка відкривався вогонь з 120- і 82-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів», — зазначили там.