У селі Іллінівка Костянтинівського району, що на Донеччині, відкрили після реконструкції опорну школу. В урочистостях брали участь керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський та віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

У сучасних, яскравих, комфортних класах діти навчатимуться із задоволенням. «Це шоста опорна школа, відкрита цього року (в області. — Ред.), — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Павло Жебрівський. — У найближчі рік-два таких буде понад три десятки. Упевнений: у таких школах зростатимуть справжні українські патріоти». До лінії розмежування звідси — кілометрів п’ятдесят. Попри те, що на сході України йде війна, тут продовжують ремонтувати школи і розвивати соціальну інфраструктуру.

 

Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко і керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський (у центрі) під час урочистого відкриття Іллінівської спеціалізованої школи І—ІІІ ступенів Костянтинівського району Донецької області.

Фото зі сторінки Павла ЖЕБРІВСЬКОГО у Фейсбуці.

Іллінівська школа — заклад із українською мовою викладання та вивченням двох іноземних мов, розрахований загалом на 440 дітей. Нині тут навчається 351 школяр. Педагогічний процес забезпечують 35 вчителів. За словами заступника голови районної ради Лариси Степаненко, навчальний заклад має шкільний автобус, яким до нього підвозять дітей із сіл, що входять до Іллінівської сільської ради. Школа має статус опорної, тож у майбутньому сюди так само зможуть доправляти школярів з інших населених пунктів.

Реконструкція закладу відбувалася за стандартами «Нового освітнього простору», а це — ще один крок до сучасної навчальної інфраструктури, інноваційних методик викладання та зрештою до нової якості освіти, наголосив Геннадій Зубко. «Мінрегіон розробив стандарти для Нового освітнього простору. Це рекомендації, які громади можуть просто брати і використовувати... Ми хочемо створити багатофункціональний навчальний простір з яскравим дизайном у сучасній стилістиці класів, коридорів, актового та спортивного залів, зон відпочинку, їдальні, бібліотеки тощо. Концепція Нового освітнього простору містить обов’язковий елемент інклюзивності, створення умов для навчання особливих дітей», — зазначив Геннадій Зубко.

Загальна вартість робіт із реконструкції школи в Іллінівці — майже 23,9 млн грн, інформує Урядовий портал. Для цього було використано кошти місцевих бюджетів населених пунктів області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Крім того, з обласного бюджету виділили 2 млн грн на придбання меблів та мультимедійного обладнання, ще 313,6 тис. грн надали з районної скарбниці. У 2016 році Іллінівська школа перемогла у конкурсі на кращий проект опорної школи, отримавши з державного бюджету 4 351,8 тис. грн на придбання засобів навчання, облаштування комп’ютерних комплексів, мультимедійного обладнання, впровадження енергозбережних технологій.

Вл. інф.