ВІННИЦЯ:

Меморандум про спільне використання аеродрому в аеропорту «Вінниця», підписаний між Міноборони, Вінницькою міськрадою та облдержадміністрацією, дасть можливість врегулювати юридичні питання та виділення державою коштів на реконструкцію злітно-посадкової смуги.

Меморандум про спільне використання інфраструктури аеропорту «Вінниця» скріпили підписами голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, міністр оборони Степан Полторак та міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Фото з сайту Вінницької міськради.

Необхідність у такому документі виникла тому, що злітно-посадкова смуга є власністю територіальної громади, а земельна ділянка належить військовому відомству на правах постійного користування. Тепер юридичні колізії врегульовано.

«Аналогічний досвід спільного використання аеродромної мережі є у багатьох країн, — наголосив після підписання документа у Вінницькій міськраді міністр оборони Степан Полторак. — Збройні сили та органи місцевої влади спільно використовують аеродроми, що створює більші можливості для їх розвитку і дасть можливість вітчизняним Збройним Силам більш якісно використовувати цей важливий об’єкт».

За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, одне з важливих завдань — реконструкція злітно-посадкової смуги. Її збудовано ще на початку 80-х років минулого століття. Відтоді жодного разу її не ремонтували. «Ми вже розпочали технічну експертизу цього об’єкта, — продовжив міський голова. — Після цього можна буде проводити роботи з реконструкції».

«Маємо ще один конкретний приклад реалізації урядової програми з реконструкції інфраструктурних об’єктів, — наголосив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Це також приклад об’єднання зусиль центральної і місцевої влади у вирішенні важливих питань, зокрема, у поліпшенні технічних характеристик цивільного аеропорту».

У меморандумі зазначено, що документ набуває чинності з часу його підписання і діє до повного виконання визначених завдань.