За час роботи майданчика ProZorro.Продажі було продано лотів на 4,7 млрд грн, із них сума лотів неплатоспроможних банків, що перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), становила 4,4 млрд грн, повідомляє УНІАН. Крім того, уперше ФГВФО зміг реалізувати все майно ліквідованого «ЕРДЕ БАНКУ».

«Наприкінці листопада у системі ProZorro.Продажі успішно відбувся голландський аукціон, лотом на якому став пул активів, що залишились на балансі АТ «ЕРДЕ БАНК». Після підписання договору із переможцем та перерахунку коштів продаж активів, включених до ліквідаційної маси банку, буде остаточно завершено. Це буде перший банк, ліквідацію якого повністю завершить Фонд гарантування», — розповіла «Голосу України» Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника ФГВФО.

Нагадаємо, система реалізації майна неплатоспроможних банків Prozorro.Продажі почала роботу в листопаді 2016 року. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про її обов’язкове використання з 1 січня 2017-го для реалізації усіх активів неплатоспроможних банків, які перебувають у розпорядженні фонду. ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію в «ЕРДЕ БАНК» у жовтні 2012 року, а в січні 2013-го почав ліквідацію фінустанови.