Серед успіхів одного з найпотужніших українських виробників автомобільної техніки — корпорації, до якої входить 21 підприємство, — збільшення кількості реалізованих транспортних засобів, розширення ринків збуту, опрацювання нових видів продукції, участь у престижних міжнародних виставках.

Під час прес-конференції корпорації «Еталон».

Фото автора.

Міжміський автобус А08432 («Тюльпан») — новий продукт корпорації «Еталон».

Фото з відкритих джерел.

На прес-конференції в інформагентстві «УНІАН», що відбулася днями, президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко, керівники підприємств, які становлять ядро об’єднання: ПрАТ «Бориспільський автозавод», ТОВ «Чернігівський автозавод», ТОВ «Український кардан», ТОВ «Чернігівський ковальський завод», ТОВ «ТД «Еталон-Авто» та ТОВ «ТД «Еталонмаш», — розповіли про свої досягнення, озвучивши конкретні цифри.
Зокрема, за підсумками року зусиллями ТД «Еталон-Авто» реалізовано 235 транспортних засобів (190 автобусів, 40 вантажних автомобілів, 5 тролейбусів).
Підприємство ТОВ «Український кардан», вирішуючи пріоритетні для себе завдання з удосконалення технологічних процесів, у підсумку 2017 року домоглося збільшення об’ємів реалізації до понад 280 000 штук карданних валів, передач, шарнірів та запчастин. Сьогодні вузли та деталі на автотракторну та сільськогосподарську техніку постачаються до понад 15 країн.
Активно розвивало партнерські відносини з машинобудівними підприємствами України та Європи ТОВ «Чернігівський ковальський завод». Зросли обсяги поставок поковок для вагонобудівних підприємств України. Збереглися на рівні досягнутого поставки до Німеччини та Польщі. Підприємством було освоєно 25 нових поковок, зокрема 5 для іноземних споживачів. Обсяг реалізації у 2017 році збільшився на 25 відсотків і становив понад 3 000 тонни поковок.
Представництво комерційних інтересів підприємств ТОВ «Укркард» та ТОВ «ЧКЗ» на ринку автокомпонентів України та поза її межами, зокрема в Європі, здійснювала компанія ТОВ «ТД «Еталонмаш». У листопаді вона брала участь в одній із найбільших виставок сільгосптехніки Європи AGRITEHNIKA 2017 у місті Ганновер (Німеччина) і представляла продукцію підприємств, які входять до складу корпорації «Еталон». У результаті вже є замовники із Польщі, Туреччини, Сербії, Угорщини, Білорусі.
Ще одним досягненням корпорації є впровадження у виробництво автобусів екологічного стандарту Євро-5 та освоєння виробництва автобусів екологічного стандарту Євро-6.
Роботи тривають із низкою фірм: DAF, ASHOK Leyland, WEICHAI, CUMMINS, IVECO, ZF, WABCO, KNORR-BREMSE, BOSH, HEMA, SPHEROS, SAFKAR, SEGE.
У тісній співпраці з фірмою DAF створено нову модель 10-метрового міжміського автобуса А08432 («Тюльпан»), який було продемонстровано учасникам прес-конференції.
Автобус спроектовано та виготовлено з дотриманням міжнародних та національних стандартів. Це дало йому змогу успішно дебютувати на міжнародній виставці BUSWORLD Europe 2017, що відбулася у жовтні у місті Кортрейк (Бельгія).
Нині корпорація «Еталон» здійснює проектування та підготовку виробництва нового автобуса міського типу на агрегатах фірми ASHOK Leyland із заднім розташуванням двигуна екологічного стандарту Євро-5 та низькою підлогою Low Entry, запуск серійного виробництва якого заплановано на 2018 рік.