«На Поділлі на Різдво», «Різдвяні зустрічі», «На щастя, на добробут, на врожай», «Різдвяні дзвіночки» — це тільки частина святкових заходів, що тривають в обласному центрі і районах краю.
У Вінниці місцем їх проведення стали Європейська площа, майдан Незалежності та Центральний парк культури і відпочинку. На Європейській площі різдвяні колядки і щедрівки виконують біля 3-метрового дідуха (на знімку).

Його створили молоді активісти за підтримки дизайнера Олександра Котлового. Для цього використали пшеничні обереги, що їх подарували місту під час відзначення Дня незалежності держави у серпні 2017-го. «Наш дідух виріс до трьох метрів, — каже Олександр Котловий. — Щоб міцно стояв на «ногах», зробили його із трьох ярусів. Прикрасили кетягами калини, внизу додали хвойні гілки...»
Ще 20 дідухів невеликих розмірів можна побачити у вестибюлі міської ради. Виготовили їх майстри з районів області і передали місту. Різні за формою, з особливостями плетіння, доповнені засушеними квітами чи голівками маку, різнобарвними стрічками — всі вони символізують багатий урожай, добробут, достаток. Звідси й назва виставки «На щастя, на добробут, на врожай». Триватиме вона до 14 січня.

Фото з сайту Вінницької міськради.