У бюджеті на 2018 рік закладено 46,8 млн грн на сучасне обладнання кабінетів української мови в школах національних меншин. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час наради щодо вдосконалення методик навчання та підручників з української мови, що відбулася в Чернівецькій області.
«Я неодноразово спостерігала, що обладнання кабінетів української мови в школах з мовою навчання національних меншин здійснюється за залишковим принципом», — зазначила Лілія Гриневич. Такі кабінети повинні мати відповідні дидактичні матеріали, щоб допомогти дітям з іншою материнською мовою краще засвоїти «солов’їну».
Як інформує прес-служба МОН, вчителі державної мови отримають гарантовану надбавку до ставки в розмірі 20%. «Згідно з ухваленою постановою (уряду. — Авт.) розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростають від 20% до 30%. Також встановлено нижню межу такої надбавки — не менш як 5%. Але нижня межа для вчителів української мови в школах з мовою навчання національних меншин, а також учителів, що навчають за стандартом Нової української школи, буде на рівні 20%», — уточнила міністр.

Вл. інф.