Виставку портретів захисників країни, які повернулися з війни на Донбасі, відкрито в обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва. Загалом вона нараховує тисячу світлин бійців. «Для їх презентації потрібен зал, який навряд чи знайдеться у місті, — каже один з організаторів, викладач Вінницького національного технічного університету, колишня зенітниця батальйону «Айдар» Світлана Бевз. — Тому показуємо тільки 120 робіт».

На відкриття прийшли побратими з «Айдару». Дехто з них розповідав про знайомих, яких побачив на фото, згадував історії з фронтового життя.
— Ось ця молода жінка приїхала з Росії, — каже Світлана Бевз. — Разом з нами була на Майдані у Києві. Планувала повернутися на батьківщину. Передумала. Стала бійцем батальйону «Айдар», потім служила у «Донбасі», нині — у 43-й бригаді. Її позивний «Валькірія». Вона не може отримати українського громадянства. Ми вже зверталися до Президента, народних депутатів. Поки що справа не зрушила з місця.
Автор виставки фотохудожник з Житомира Леонід Шрайбікус зізнався, що спершу планував зняти сто портретів. Під час роботи зрозумів, що їх буде значно більше. «Кожен із них для мене — Герой», — наголосив Леонід Шрайбікус.
Виставку доповнюють особисті речі бійців, уламки снарядів тощо. Триватиме показ до кінця січня. Автор робіт мріє також виставити їх у... Москві. Коли закінчиться війна.