За даними прес-центру штабу АТО, протягом останньої доби (станом на ранок 22.01) на луганському напрямку терористи застосували важкі міномети на Світлодарській дузі. Двічі з окупованих населених пунктів Нижнє Лозове та Калинівка вели вогонь з мінометів 120 мм і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах у районі Луганського. На інших ділянках оборони порушень режиму тиші не зафіксовано.
«Водночас бойовики обстріляли автобус із цивільними людьми. Це сталося в обідню пору поблизу КПВВ «Оленівка», що розташований на тимчасово не підконтрольній уряду України території. Такі цинічні дії російських найманців спрямовані на дискредитацію української армії в очах світового співтовариства та цивільного місцевого населення на не підконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей», — зазначили у штабі АТО.
Про останні події на фронті розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Останніми днями активність бойових дій значно зменшилася. Одна з причин — різкі зміни погоди, було дуже холодно. Інша причина — ротація. Заїхали нові гастролери з РФ. Так звані козачки. Тому очікуємо найближчим часом від них провокацій. Стріляють вночі і зранку. Ми вогонь не відкриваємо. Утім, розслаблятися не можна. У нашому секторі активно працюють снайпери. Застосовують важкі великокаліберні гвинтівки. Від таких пострілів навіть бронежилет не врятує. Втрат особового складу немає, на щастя, усі здорові».