12 лютого близько другої години ночі в одній із лікарень Кременчука помер суддя Автозаводського районного суду Олександр Лободенко. Напередодні, 11 лютого, увечері його тяжко поранили з вогнепальної зброї у мікрорайоні Раківка поблизу однієї з багатоповерхівок. За попередніми даними, саме в цей час, повертаючись додому з роботи, він поставив свій автомобіль неподалік будинку, в якому мешкає. Напад вчинено за кілька десятків метрів від нього. Вже встановлено, що стріляли ззаду із гладкоствольної зброї (вірогідно, з обріза мисливської рушниці, зарядженої дробом) щонайменше двічі.
За свідченнями очевидців, на місці НП було багато крові. Потерпілого у тяжкому стані відвезли до реанімаційного відділення лікарні. Крім ушкоджень стегна та хребта, простреленими виявилися кілька життєво важливих органів. Тож лікарям довелося прооперувати чоловіка, та поранення виявилися фактично несумісними з життям. За цим фактом одразу відкрили кримінальне провадження за двома статтями. Їх після смерті жертви та отримання інформації про те, що нападників було двоє, перекваліфікували на більш «тяжкі». Зокрема, тепер уже йдеться не про «замах на вбивство», а про «умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб» та «вбивство судді у зв’язку з його діяльністю, пов’язаною зі здійсненням правосуддя».
Як повідомив на прес-конференції у Полтаві заступник начальника УМВС України в області Ігор Родич, слідчі відпрацьовують різні версії злочину, та основною серед них усе-таки залишається та, що пов’язана з професійною діяльністю загиблого.
 
Полтавська область.