За останню добу (станом на ранок 23.01) бойовики 6 разів порушили режим тиші. За даними прес-центру штабу АТО, удень вони застосовували міномети різних калібрів. На луганському напрямку терористи вели вогонь із 120-міліметрових мінометів по опорних пунктах у районі Троїцького. Неодноразово з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів обстрілювали оборонні укріплення неподалік Луганського.

На донецькому напрямку російські найманці застосували міномети калібру 82 мм по позиціях довкола Новотроїцького. Також вони вели мінометний вогонь почергово у бік опорних пунктів та по інфраструктурі окупованого Докучаєвська.

«Російсько-окупаційні війська обстріляли із важкого озброєння, ймовірно, із 82-міліметрових мінометів, непідконтрольне українській владі місто Докучаєвськ. За непідтвердженими даними, внаслідок обстрілу є постраждалі серед місцевого цивільного населення. Наші військовослужбовці, які виконують завдання поблизу населеного пункту Новотроїцьке, помітили, що під час обстрілу українських позицій із мінометів 82-го калібру бойовики вели вогонь і у бік опорних пунктів сил АТО біля Новотроїцького, і в бік ними ж захопленого Докучаєвська», — зазначили в штабі АТО.

За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останніх декількох днів обстріли на Донбасі з боку російських окупаційних військ стали більш «цілеспрямованими» — фіксується значно менша кількість неприцільних, провокаційних обстрілів, а застосування окупантами засобів ураження спостерігається переважно для досягнення ними чітко визначених тактичних завдань на тій чи іншій ділянці фронту. «Одночасно командування бойовиків продовжує проводити перегрупування своїх сил і засобів на певних ділянках, зокрема: у районі Горлівки, в «3-й омсбр», командування окупантів зосередило до 10 одиниць бронетехніки в другому ешелоні. Через Благодатне з боку Тернового пройшла батарея 122-міліметрових РСЗВ типу БМ-21 «Град» у бік Амвросіївки.