Київський міський клінічний онкологічний центр отримав медичне обладнання, купівля якого була профінансована за рахунок коштів міського бюджету на 2017 рік, на суму майже 80 мільйонів гривень.

Завідувач ендоскопічного відділення Ігор Скобенко перевіряє відеосистему для колоноскопії.

 

Заступник головного лікаря онкоцентру з медичної частини Андрій Кондратенко
та анестезист В’ячеслав Ламбадіц
перед хірургічним втручанням
із застосуванням придбаної найсучаснішої лапароскопічної стійки.

 

Як повідомив «Голосу України» головний лікар Олександр Клюсов, діагностичний і лікувальний потенціал онкоцентру поповнив, зокрема, комп’ютерний томограф КТ Discovery 590 RT виробництва General Electric з плануючою системою розробки програм для променевої терапії. Він дає змогу побудувати тривимірну модель пухлини і прилеглих органів і структур — такі дані є засадничими для всього подальшого процесу лікування онко-хворих. Отримано також два УЗД-апарати і лапароскопічна стійка для відділення малоінвазивної хірургії, яке було відкрито в листопаді 2017 року. Закуплено операційні столи та інше обладнання для операційного блоку.
За словами Олександра Клюсова, востаннє радіологічне та інше дороге медичне обладнання було поставлено до клініки десять років тому. Він також зазначив, що 2017-го почалась реконструкція приміщень Київського онкоцентру, яка продовжиться в 2018 році.

Віктор КУРГАН.
Фото Юрія ПЄРЕБАЄВА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua