У неділю в Судаку на засідання громадської організації «Кримська солідарність», де зібралося майже 150 осіб — адвокати, юристи, активісти й родичі політв’язнів, — російські окупанти пригнали автозаки.
За словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, до зали увірвалося 60—70 співробітників окупаційної поліції, ОМОНу, центру з протидії екстремізму. Було помічено також силовиків із шевронами росгвардії. «Мотивації, які виправдовують напад, — і абсурдні, і цинічні: надійшла, мовляв, інформація про те, що в приміщенні є зброя, а також серед тих, хто зібрався, є люди, чию особу слід встановити. У результаті переписали всіх, включно з адвокатами. Не виключено, що відповідно до складеного окупантами «реєстру» найближчими днями людей почнуть по одному викликати в поліцію... Зрозуміло, що російськими окупантами вчинено чергову акцію залякування кримськотатарських активістів», — підсумував Р. Чубаров.
На думку голови Меджлісу, це дуже яскрава й переконлива акція, «яка в максимально зрозумілій формі показує всім мешканцям Криму, що робити 18 березня 2018 року, на який окупанти призначили незаконні вибори президента Росії». «Те, що кримські татари у своїй більшості і так не прийдуть на «вибори», призначені окупантами, очевидно для всіх. Після таких акцій кожен з тих нечисленних співвітчизників, хто, виявивши слабість чи малодушність, з’явиться 18 березня 2018 року на виборчі дільниці, стануть вічними ізгоями серед своїх співвітчизників і одновірців. Абсолютний бойкот незаконним в окупованому Криму виборам, призначеним на 18 березня 2018 року», — закликав Рефат Чубаров.
Нагадаємо, організацію «Кримська солідарність» було створено для того, щоб фінансово підтримати родини політв’язнів переважно кримських татар, які залишилися без годувальників.