Слідчі прокуратури Кіровоградської області, працівники Служби безпеки та управління внутрішньої безпеки Нацполіції припинили злочинну діяльність з покривання розповсюдження наркотиків своїх же колег з Олександрійського району.

Кришування налагодили працівники керівної ланки одного з міських відділів поліції на підпорядкованій їм території. Вони за непритягнення місцевого жителя до кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотиків вимагали щомісячно 10 тисяч гривень. Встигли отримати три такі передачі. Всі випадки було задокументовано.
«Під час отримання чергової частини коштів поліцейських було викрито. Під час обшуку в них вилучено 10 тисяч гривень, а також речовину, схожу на наркотичний засіб. Наразі вирішується питання щодо затримання працівників поліції в порядку ст. 208 КПК України та відсторонення їх від обійманих посад. Поліцейським інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області. Центральноукраїнський антикорупційний офіс на своїй сторінці у Фейсбуці уточнює, що зловмисниками виявилися працівники Олександрійського міськвідділу поліції: начальник сектору превенції патрульної поліції і заступник керівника карного розшуку.
Триває досудове розслідування.

Фото з сайту прокуратури Кіровоградської області.