На онлайн-платформі EdEra стартувала перепідготовка вчителів початкової школи. Це обов’язковий курс для педагогів, які з вересня 2018 року навчатимуть першокласників, створений МОН та студією онлайн-освіти EdEra за участю громадської спілки «Освіторія».

Для проходження курсу станом на 30 січня зареєструвалися понад 51 тисяча користувачів, повідомила під час його презентації міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «У реформі «Нова українська школа» багато рішень народжуються вперше та вперше застосовуються в нашій системі освіти. Використання сучасних технологій — дистанційного курсу — одне з таких рішень», — наголосила вона. До вересня мають пройти перепідготовку 22 тисячі вчителів початкової школи. Забрати їх з уроків і одночасно відправити на тривалі курси підвищення кваліфікації неможливо. «Тому було вирішено використовувати формат змішаного навчання, — пояснила Лілія Гриневич. — Шістдесят навчальних годин учитель має пройти в межах дистанційного курсу й ще стільки само будуть спрямовані на очне навчання».

«Нова українська школа» передбачає новий зміст освіти, нові методики навчання та нове освітнє середовище. У межах онлайн-курсу вчителі ознайомляться з новим Державним стандартом початкової освіти, отримають навички управління класом, навчаться методик компетентнісного та інтегрованого навчання тощо. «Важливою частиною курсу є розділи, присвячені інклюзивній освіті та основам нейропсихології — науки, що дає змогу зрозуміти особливості функціонування мозку дитини, виявити причини труднощів у навчанні й усунути їх», — додає міністр освіти.

Вл. інф.