Міський голова Владислав Атрошенко разом із журналістами без попереднього повідомлення перевізників проїхався кількома маршрутками для перевірки їхнього стану. Заходили не в ті, які зовні виглядали краще, а навпаки — в гірші з тих, що під’їжджали. До слова, у місті курсують загалом майже 250 маршруток невеликої місткості.

Під час поїздки в автобусі № 30 міський голова дав свою оцінку загальному стану транспорту та його салону, оцінивши їх від трійки до четвірки за п’ятибальною системою. Особливу увагу викликало те, що водій відволікається від керування автобусом, розраховуючись з пасажирами.
Владислав Атрошенко бачить перспективу для транспортної галузі Чернігова: «Нам бажано перейти на автобуси, де 30—35 посадкових місць. Якщо сьогодні кредити банків сягають 20 і більше відсотків, не кажучи вже про лізинг, який забере від 30 відсотків, то окупність під питанням. Але якби ми мали можливість взяти для міста кредит хоча б під три відсотки та закупити нові автобуси, то всі основні питання щодо стану і роботи міського автотранспорту були би вирішені. Спочатку потрібно купити хоча б 80 нових низькопідлогових тролейбусів і хоча б 50 власних автобусів для комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління».
У чернігівському транспорті запроваджується система GPS-моніторингу, місто дотує безплатний проїзд пільговиків на 82 мільйони гривень. 90 тисяч пенсіонерів їздять безплатно. Поступово оновлюється транспорт. Але, як сказав міський голова, «для того, щоб оновити транспорт, потрібно багато речей, які залежать і від загальнодержавних позицій. Щоб була зовсім інша техніка — треба робити дорожчим квиток».

Фото прес-служби міської ради.