Спільні виклики для європейської безпеки, які створює російська агресивна політика, — одна з ключових тем, котрі обговорили президенти України і Австрії Петро Порошенко та Александер Ван дер Беллен учора у Відні. Глава нашої держави при цьому наголосив, що важливо мати рішучу спільну позицію міжнародного співтовариства для подолання гібридних загроз із боку Москви. «Україна вітає солідарну і практичну підтримку з боку Австрії на нашому євроінтеграційному шляху, зокрема експертну і технічну допомогу у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС», — написав П. Порошенко у Фейсбуці за результатами перемовин із австрійським колегою.

Також Президент повідомив, що за останній рік торгівля між Україною та Австрією збільшилась на 17%. І вона займає 6-те місце за обсягами інвестицій серед інших країн. У зв’язку з цим П. Порошенко повідомив, що під час візиту до України у березні цього року, який Федеральний президент Австрії планує здійснити на його запрошення, плановано провести українсько-австрійський бізнес-форум.

У свою чергу А. Ван дер Беллен під час перемовин із П. Порошенком у Відні зауважив, що Австрія вітає бажання України проводити реформи на шляху до членства у Євросоюзі. До речі, австрійський Президент зізнався, що його прадід походить з Полтавщини.

У програмі одноденного візиту Порошенка також зустріч із новопризначеним Федеральним канцлером Себастіаном Курцом та відвідання Віденського оперного балу.