Підсумки діяльності у сфері цивільного захисту в 2017 році підбили в області. За словами начальника ДСНС Кіровоградщини полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка, найбільшим досягненням рятувальників є мінімум надзвичайних ситуацій, максимум врятованих людей.

Загалом пожежно-рятувальні підрозділи управління успішно, сміливо і самовіддано боролися з пожежами, виконували роботи з розмінування територій Луганської та Донецької областей і колишнього авіаційного полігона «Компаніївський», ліквідовували наслідки надзвичайних ситуацій, що виникли на складах боєприпасів у Харківській та Вінницькій областях, знищували боєприпаси часів Другої світової війни. Ще один важливий напрям роботи — ліквідація наслідків несприятливих погодних умов у Кіровоградській, Київській та Черкаській областях.
Як зазначив Віталій Миронюк, це стало можливим завдяки належному фінансуванню служби і з державного, і з місцевих бюджетів, що дало змогу значно покращити матеріально-технічну базу. Зокрема, протягом року на озброєння підрозділів управління ДСНС надійшло вісім пожежних автоцистерн та сідловий тягач. Рятувальники забезпечені захисним та форменим одягом, дихальними апаратами, пожежно-технічним обладнанням.
Торік вдалося здійснити ремонт та реконструкцію будівлі державної пожежно-рятувальної частини № 6, облаштувати дев’ять службових квартир, зокрема — для учасників АТО. А головне — значно збільшити посадові оклади працівників ДСНС. На сьогодні мінімальна заробітна плата рядових працівників становить сім тисяч гривень.
На новий рівень вийшло і міжнародне співробітництво в сфері цивільного захисту. Представники управління взяли участь у міжнародній виставці пожежної техніки та аварійно-рятувального обладнання в Польщі, у навчаннях в США та пройшли базовий навчально-практичний курс щодо організації заходів цивільного захисту та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Німеччині.
Голова ОДА Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко висловили подяки особовому складу управління ДСНС за високий рівень виконання завдань та вручили рятувальникам відомчі та обласні нагороди і відзнаки. Офіцерам ДСНС присвоєно чергові спеціальні звання.

Фото прес-служби управління ДСНС у Кіровоградській області.