У Київському палаці дітей та юнацтва  відбулися II відкриті змагання з керування квадрокоптерами, в яких взяли участь майже 30 учасників віком від 8 до 18 років.
Дрони діти вчаться складати власноруч у гуртках та центрах технічної творчості. Керують цими пристроями завдяки спеціальним шоломам чи окулярам (на знімку). Через них транслюється картинка з камери, закріпленої на безпілотнику.

— Це своєрідне поєднання комп’ютерних ігор з авіамоделюванням, яке може дати школярам основи майбутньої професії, — розповідає Дмитро Аксьонов — керівник Української асоціації дрон-перегонів, яка виступила співорганізатором змагань.
Майбутні конструктори та оператори безпілотних літальних апаратів без роботи не залишаться. Адже дрони потрібні скрізь: і в сільському господарстві — для контролю за посівами, і в Збройних Силах, де безпілотники використовують у розвідці, і під час ліквідації наслідків пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Крім того, безпілотники дають змогу побачити й зафільмувати світ з висоти пташиного польоту. А перегони на дронах перетворилися на новий вид спорту, який динамічно розвивається в усьому світі.

Учасники асоціації провели дітям майстер-клас з пілотування квадрокоптерами. Юних переможців змагань нагородили дипломами та призами. «Золото» у різних номінаціях дісталося Кирилу Куприненку, Андрію Чиркову, Микиті Гошку та Стасу Боднару.

Анна СМІЛЯНСЬКА.
Фото з відкритих джерел.