Останню добу (станом на ранок 16.02) російські окупаційні війська на повну силу використовували великокаліберні артилерійські системи та важкі міномети. За даними прес-центру штабу АТО, загалом було зафіксовано 10 прицільних обстрілів позицій наших військових. Так, на луганському напрямку окупанти неодноразово вели вогонь з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП біля Луганського.

На донецькому напрямку епіцентром вогневої напруги став приморський регіон. Російські найманці активізувалися поруч із Водяним. Неподалік прифронтового поселення НЗФ застосували артилерійські установки калібру 122 мм та 120-мм міномети, також стріляли з гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП. З мінометів різних калібрів загарбники обстрілювали опорні пункти сил АТО довкола Павлополя, Чермалика і Широкиного. Крім того, 82-мм міномети та гранатомети російські найманці застосували по укріпленнях біля Тарамчука і шахти Бутівка.
«За наявною інформацією, на території Луганської та Донецької областей найближчими днями можуть відбутися збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ, які можуть здійснювати підрозділи так званої 5-ї окремої мотострілецької бригади в районі населених пунктів Докучаєвськ та Новотроїцьке. Під обстріли можуть потрапити, як це вже було неодноразово, житлові будинки, об’єкти інфраструктури, лінії електропередач, водо- та газопроводи, що розташовані по обидва боки лінії розмежування. Злочини противника проти людяності фіксуватимуться російськими ЗМІ, для створення «фейкових» фото- і відеоматеріалів із наступними звинуваченнями та дезінформуванням світової спільноти і представників ОБСЄ щодо недотримання підрозділами сил АТО режиму припинення вогню. Ймовірно, збройні провокації російсько-окупаційних військ, пов’язані із проведенням у межах Мюнхенської конференції 16—18 лютого зустрічі «Нормандської четвірки», під час якої, зокрема, розглядатиметься питання розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі», — зазначили в штабі АТО.
За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останніх днів російські окупаційні війська на Донбасі збільшили кількість вогневих ударів. «Найбільш інтенсивно противник гатив у районі Кримського, Новозванівки, Троїцького, Луганського, Світлодарська, Новолуганського, Пісків, Лебединського, Водяного та Широкиного. Основне завдання ворога — утримати вогневу перевагу на тій чи іншій ділянці, а також спровокувати ЗСУ на відкриття вогню у відповідь. Також противник активізував ведення розвідки бойових порядків ЗСУ з використанням БПЛА», — йдеться в повідомленні групи.

Вл. інф.