У двох найбільших державних вишах Херсона обрали нових ректорів. 
 

У Херсонській державній морській академії після того, як свою кандидатуру зняла проректор Лілія Куликова, ним цілком передбачено став декан факультету судноводіння Василь Чернявський. А от у Херсонському державному університеті двом кандидатам

із числа працівників ХДУ перемога не дісталася. Екс-ректора доктора біологічних наук Олександра Ходосовцева та професора-історика Віталія Андрєєва набагато випередив... народний депутат України Олександр Співаковський. До обрання до Верховної Ради України Олександр Володимирович був першим проректором ХДУ, де його досі знають і цінують. Тому 54,57 відсотка викладачів та студентів віддали свої голоси саме за діючого парламентарія.

Олександр Співаковський у першому після свого обрання ректором інтерв’ю для «Голосу України» повідомив, що складати депутатський мандат до підписання кадрового контракту з Міністерством освіти і науки України не планує. Адже попередньо правова експертиза має визначити, чи можливо суміщати роботу у Верховній Раді та керівництво великим вишем, діючи в рамках чинного законодавства.

Херсон.