Минулого понеділка штаб національного спротиву Тернополя влаштував День відкритих дверей у приміщенні облдержадміністрації. Активісти і журналісти ходили з відеокамерами і запитували чиновників, чи заважають їм працювати своєю присутністю і чи чиниться на них тиск. Більшість відповідали, що працювати їм не заважають. А директор департаменту охорони здоров`я Руслан Мостовий заявив, що на нього чиниться психологічний тиск, коли вимагають писати заяву про вихід з Партії регіонів. Деякі чиновники просто зачиняли двері й виходили, деякі зачинялися в кабінетах зсередини. Кількох взагалі не було на робочому місці, у тому числі голови ОДА Валентина Хоптяна і двох його заступників. Вони працюють в інших приміщеннях. Під кабінетом керівника області постійно днюють і ночують кілька жіночок, одна з них на «вахті» навіть день народження відсвяткувала.

Зібрані відеосвідчення чиновників, звісно, позитивні, штаб національного спротиву має намір використати, коли подаватиме апеляцію на рішення Тернопільського міськрайонного суду про звільнення приміщення ОДА людьми, які там не працюють. Керівник штабу, лідер місцевих свободівців Володимир Стаюра вкотре заявляє, що активісти звідти не підуть. Водночас у прокуратурі області створено робочу групу, яка моніторить виконання умов закону про звільнення від кримінальної відповідальності від 27 січня. Її очолив прокурор області Геннадій Мовчан. Йдеться передусім про звільнення приміщення ОДА.

А на сайті облдержадміністрації з’явилося повідомлення про те, що Валентин Хоптян підписав розпорядження про звільнення з посади свого першого заступника Миколи Головача за власним бажанням. Заяву на звільнення написав ще один заступник — Василь Гецько, але нині він продовжує працювати.

Тернопільська область.