Голова депутатської комісії з питань АПК Миколаївської облради Юрій Кормишкін виступив з ініціативою передати місцеві лісосмуги в користування сільським радам і ОТГ, аби вони могли проводити чистку та захищати насадження він несанкціонованої вирубки. Таку думку він висловив під час засідання робочої групи з питання захисту лісосмуг від знищення. Нагадаємо, що трохи раніше аграрна комісія Миколаївської облради запропонувала створити комунальне підприємство, задля перешкоджання знищенню полезахисних лісосмуг.
— Зараз лісосмуги — це земельні ділянки сільськогосподарського призначення, а повинні стати лісогосподарськими. Потім необхідно буде розробити програму розвитку цих лісосмуг і внести зміни в програму «Ліси Миколаївщини», — зазначила директор департаменту АПК Олена Піскун.
Юрій Кормишкін звернув увагу присутніх на те, що зараз найголовніше — захистити лісосмуги, якими ніхто не опікується, від вирубки.
— Але ми не повинні віддавати ці лісопосадки у приватні руки, — упевнений депутат.
У результаті обговорення, управлінню лісового господарства та управлінню екології було доручено опрацювати озвучені пропозиції та надати свої висновки і шляхи розв’язання проблеми.