Офтальмологічне відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні отримало нове обладнання для проведення плеопто-ортоптичного лікування. Це прилади «Струмочок» і «Райдуга», які надійшли від благодійного фонду «Серце до серця» за результатами всеукраїнської акції «Я хочу бачити життя!».

У відділенні, яке єдине в області, надають висококваліфіковану спеціалізовану стаціонарну офтальмологічну допомогу. Тут лікуються понад 1500 дітей щороку, проводять майже 480 стаціонарних і 300 амбулаторних операцій. Особливу увагу приділяють косоокості і ністагму, оскільки завідувач відділення Ірина Кужда є членом Міжнародної і Європейської асоціацій страбологів (спеціалістів із косоокості).

Головний спеціаліст із організації педіатричної допомоги департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Лариса Підвербецька під час зустрічі (на знімку) висловила щиру подяку організаторам акції та всім небайдужим, хто долучився до збору коштів. Оскільки отримана минулого тижня сучасна апаратура дає змогу проводити повноцінне і комплексне обстеження дітей, плеопто-ортоптичне та хірургічне лікування.
Нова акція «Серце до серця» стартує 2 квітня. Цьогоріч, як передбачається, збиратимуть кошти на обладнання для ЛОР-допомоги.

Фото надано БФ «Серце до серця».