ІВАНО-ФРАНКІВСЬК:

На відзначення Міжнародного дня дій проти гребель мешканці придністровських сіл Тлумацького району Івано-Франківської області перекрили на кілька годин автомобільну дорогу та міст через Дністер у селі Нижнів. До них приєдналися активісти з обласного центру, інших районів Прикарпаття та навіть сусідньої Тернопільщини. Так вони висловили протест проти проекту будівництва каскаду міні-ГЕС у верхів’ї Дністра. Першу з них заплановано спорудити саме біля села Нижнів.

Організатори акції з кількох громадських організацій Прикарпаття прагнули привернути увагу влади і громадськості до проблем, що можуть виникнути в разі спорудження ГЕС, роздавали тематичні буклети водіям автомобілів. Активісти вимагали вилучити із затвердженої Кабінетом Міністрів України «Програми розвитку гідроенергетики України до 2026 року» пункт щодо будівництва гідроелектростанцій на Дністрі.

«Якщо спорудять міні-ГЕС, то Дністер перетвориться на технічну водойму», — повідомив член ГО «Народний контроль» Володимир Гергелюк (на знімку ліворуч).

Фото надане Володимиром ГЕРГЕЛЮКОМ.