У Дніпрі на вулиці Леваневського освятили вірменський храм, будівництво якого тривало понад 15 років. На церемонію освячення приїхав чинний 132-й верховний Патріарх і Католикос усіх вірменів, першоієрарх Вірменської Апостольської Церкви Гарегін II.
Крім того, гостями знакової події стали головний єпископ німецьких лютеран, головні єпархи всіх конфесій Дніпра, очільники області й міста.

«Дніпро — дуже толерантний і полікультурний. Таких міст небагато. У Дніпрі дуже добре вживаються, дружать, співпереживають один одному люди різних національностей і віросповідань. Ми всі разом, українці, євреї, вірмени, святкуємо  Хануку й Великдень, і так само, не будучи католиками, усі разом — католицьке Різдво, а потім православне Різдво. Усі разом ми стали на захист нашої Батьківщини, коли прийшла війна. І ніхто не боявся, що єврея чи вірмена називали українцем. Ми справді стали свідками народження нової нації — нації, яку об’єднало наше місто, об’єднала наша країна. Сьогодні ми радіємо освяченню вірменської церкви, яка стала ще одним символом Дніпра — символом віри й толерантності», — прокоментував подію голова обласної ради Гліб Пригунов.