ЧЕРНІВЦІ:

Підрозділам ДСНС довелося гасити масштабну пожежу на Калинівському ринку в Чернівцях. Вогонь спалахнув у 5-му секторі, де торгують килимами. Через те, що більшість продукції виготовлено зі штучних матеріалів, він розповсюдився швидко, температура горіння була високою, над епіцентром пожежі здійнявся стовп чорного диму.

Пожежникам вдалося локалізувати вогонь о 16-й годині, а гасіння тривало всю ніч. У результаті лиха десятки підприємців втратили свій товар, їхні робочі місця знищено, збитки обчислюються мільйонами.

Як повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, причина надзвичайної події — людська недбалість під час зварювальних робіт.

Щоби пом’якшити удар по підприємцях, майно яких згоріло, адміністрацією ринку оперативно ухвалено рішення про припинення нарахування плати за користування торговельними об’єктами в зоні займання та на прилеглій до неї території. Також готується звернення до міської влади з пропозицією щодо відновлення пошкоджених торговельних об’єктів за кошти підприємства.

Тим часом правоохоронці встановлюють осіб, які проводили роботи і з вини котрих вигорів килимовий сектор одного з найбільших ринків країни.