Василя Кльопа — директора приватного підприємства «Дизайн», що в місті Костополі на Рівненщині, його земляки уже друге скликання обирають депутатом Рівненської обласної ради. А все тому, що для них Василь Федорович зробив і робить справді багато.

На знімку: депутат Рівненської обласної ради, секретар бюджетної комісії облради Василь Кльоп.

Фото з архіву автора.

— У селі Лісополі Костопільського району (нині це приміське село входить до складу Малолюбашанської ОТГ. — Авт.), звідки Василь Федорович родом, він повністю реконструював власним коштом школу, — розповідає директор Мащанського ліцею, до складу якої входить лісопільський заклад, Оксана Сиротинська. — Було це три роки тому. За три літні місяці канікул школу, що більше нагадувала стару хату, перетворили на сучасний комфортний навчальний заклад, де навчається 42 дитини. Зробили теплі внутрішні вбиральні, побудували котельню на твердому паливі. Батьки і ми, педагоги, дуже вдячні своєму земляку-депутату за такий чудовий подарунок. У нашому шкільному архіві ще й досі зберігаються знімки того прекрасного першовересня, коли діти прийшли практично у нову школу.

— Це те мале, що я міг зробити для школи, де свого часу навчалися я і мої брати та сестри, — каже Василь Кльоп — виходець із багатодітної сім'ї.

Загалом як депутат він багато подбав і про інші школи у місті Костополі. Скажімо, у школі № 2 завдяки співфінансуванню з обласного та районного бюджетів поладнали дах, утеплили фасад, замінили вікна на енергозберігаючі. За власні кошти депутат облаштував теплі туалети для учнів, підвів до них тепло, воду.

Корисні комунальні перетворення тривають й в інших школах міста: у п'ятій — обгородили територію, відремонтували дах, замінили вікна, утеплили фасад; у шостій — депутат домігся виділення двох мільйонів гривень на ремонт даху, долучили й кошти з районного бюджету, а нині завершується проект на дев’ять мільйонів гривень на утеплення фасаду і заміну вікон; у четвертій — замінили вікна, закінчують утеплення фасаду.

На жаль, доля не завжди була прихильною для депутата — він переніс кілька складних операцій, тож ніколи не відмовляє людям у допомозі на лікування, бо знає, що багатьом нині це не по кишені. Допомагає й медицині. Скажімо, власним коштом зробив євроремонт у дитячому відділенні Костопільської центральної районної лікарні, щоб діти лікувались у комфортних умовах. Районний бюджет підсобив тут меблями та коштами на придбання лінолеуму.

Свого часу Костопіль мав велику проблему з дитячою поліклінікою, яка розміщувалась у старій будівлі. Були різні ідеї, як її розв’язати. Пропонували навіть перенести поліклініку в інше приміщення. На старе вже й покупці знаходились, бо розміщувалося воно у центрі міста, куди зручно доїжджати з усіх мікрорайонів Костополя, та ще й біля жвавого на торгівлю критого ринку: тут можна було б зробити ще одну торгову точку.

Однак депутати вирішили нікуди не переносити дитячу поліклініку, а капітально відремонтувати. Активність у цьому виявив як депутат і Василь Федорович Кльоп, домігшись фінансування з обласного бюджету. Щоправда, не обійшлося і без його особистого внеску — він дофінансував робіт на капітальному ремонті дитячої поліклініки на півмільйона гривень. Тепер костопільські діти мають прекрасну поліклініку.

Нині Василь Кльоп опікується приведенням до ладу стадіону у місті Костополі, де багато молоді, де є ліцей спортивного профілю. Для ремонту стадіону з державного бюджету виділено 7,5 мільйона гривень, 700 тисяч — з районного. — Уже забетоновані трибуни, на яких встановлять сучасні пластикові стільці, будуть нові покриття і на бігових доріжках, на футбольному полі, — розповідає депутат. — Мрія усіх костопільчан — мати у місті басейн, де вони могли б з користю для себе проводити дозвілля.

Адже Костопіль — місто промислове, багатьом такий релакс після роботи не завадив би. У цьому я бачу розуміння голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука, голів Костопільських РДА Олександра Середи та райради Сергія Ткачука, депутатського корпусу Костопільської районної ради, — каже Василь Кльоп. — А головне — цього хочуть люди. Тож сподіваюсь, що здійсниться їх мрія, і басейн у Костополі буде. Вже на завершальній стадії проект з його будівництва.

Сподіваюсь, що з державного бюджету на його реалізацію нам виділять необхідні кошти.

Рівне.