У Чернігові 9 лютого близько 19.00 жорстоко побили біля власного будинку редактора сайту «Північний вектор» 30-річного Олександра Ясенчука. Троє молодиків напали із залізними палицями на активіста Євромайдану і завдали низку ударів по голові, руках. За висновками лікарів, у нього черепно-мозкова травма. В лікарні редактору наклали чотири шви на голові. У потерпілого нападники відібрали 900 гривень, мобільний телефон.
«Цей напад хоч і завдав мені фізичних ушкоджень, але відчуваю по собі, що він додав мені сил і загартував дух», — повідомив з оптимізмом О. Ясенчук у «Фейсбуці». Місцеві політики пов’язують цей напад із активною політичною діяльністю журналіста, євромайданівською позицією «Північного вектора».
А близько 500 чернігівців 9 лютого зібралися на чергове народне віче на Красній площі обласного центру. «Дуже важливо продовжувати наші акції, тиснути на обранців і вимагати, аби вони вийшли з фракції Партії регіонів», — сказав народний депутат України Руслан Марцінків і закликав жителів Чернігівщини пікетувати районні державні адміністрації. «Ми не раби, ми стоїмо на власній землі, виборюємо народні інтереси, боремося за волю і кращу долю народу», — зазначив народний депутат України Сергій Аверченко. Своїми думками перед учасниками акції також поділилися депутати обласної і міської рад.
 
Чернігів.