Лідер фракції Компартії України Петро Симоненко (на знімку) запропонував доповнити законодавство про референдум законом про плебісцити. Про це він повідомив на звітно-виборній конференції Хмільницької районної партійної організації на Вінниччині в неділю, 9 лютого ц. р.
— Для зміцнення статусу народу як єдиного джерела влади ми пропонуємо доповнити законодавство про референдум законом про плебісцити — консультативні референдуми зі спрощеною процедурою їх проведення, — наголосив Петро Симоненко. — Для комуністів плебісцити і референдуми — це не популістські загравання з натовпом, а інструмент класової і політичної освіти народних мас.
На думку керівника комуністів, що більше плебісцитів, то більше дискусій з обговорення гострих питань. Тільки під час дискусій можна дійти суті проблеми, у тому числі тієї, що склалася нині в державі. У людей з’являється більше бажання розібратися в причинах і підґрунті цих подій. «Активні, свідомі, думаючі й відповідальні громадяни, які не дають себе обдурити, — ось хто є справжнім союзником комуністів», — зазначив Петро Симоненко.
Лідер Компартії України окреслив завдання комуністів в умовах нинішньої складної суспільно-політичної ситуації в державі.
— Комуністи впевнені у неминучості соціалістичного повороту, — стверджує Петро Симоненко. — Тому партія безперервно працює над програмою соціалістичних перетворень. Уже зараз докладаємо зусиль щодо створення умов для успішного здійснення дійсно народної революції — революції в інтересах народу.
Виступаючий зауважив, що складність економічної ситуації спричинена політичною кризою та запеклою боротьбою опозиції за владу. Це негативно позначилося на національній валюті. За словами лідера Компартії, ситуація з падінням курсу гривні — найактуальніша нині. «Уже не важливо, на якому рівні, зрештою, заспокоїться гривня, — наголошує він. — Питання стоїть набагато ширше — що буде з депозитами, якщо за якихось два тижні падіння курсу гривні практично наполовину позбавило сенсу заощадження накопичень у національній валюті, — підкреслив Петро Симоненко.
— Тепер слід чекати масових спроб дострокового припинення дії договорів за гривневими депозитами. І якщо цей процес зайде досить далеко, під загрозою краху виявиться сама банківська система.
 
Вінницька область.