Світову прем’єру покажуть у Вінниці — виставу «KVITKA. Пісня наяву й у снах» глядачі побачать на сцені обласного академічного музично-драматичного театру імені Садовського. Вона приурочена до 65-ї річниці з дня народження американської співачки українського походження Квітки Цісик.

— Це перша у світі повномасштабна театральна постановка про життя неперевершеної Квітки Цісик, — зазначив на прес-конференції піаніст продюсер україно-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка» Алекс Гутмахер. — Чому саме Вінниця? Бо тут зробили величезний крок до врятування життя жінок у проекті «Незабутня Квітка». Я хочу провезти цю виставу у виконанні вінницьких артистів усією Україною, а потім — за кордон, до української громади світу. Нас уже чекають у США та Канаді...
Режисер-постановник Таїсія Славінська наголошує, що досі на театральній сцені було здійснено тільки постановку музичного монологу-притчі на одну дію «Я — Квітка» на вірші Тетяни Череп-Пероганич. Драму «KVITKA» поставили за п’єсою сучасного драматурга Олега Миколайчука-Низовця. «Головну роль Квітки Цісик виконає молода актриса театру Тетяна Фролова, — уточнює Таїсія Славінська. — Переконана, що вона зможе передати душу Квітки, її безмежну любов до України, до української пісні». За словами режисера-постановника, інші актори являють собою «зірковий» склад колективу. На сцену вийдуть Валерій Прус, Анатолій Вольський, Любов Остапчук, Наталя Шолом, Максим Какарькін. Директор театру Володимир Лозовський повідомив, що всі квитки на прем’єрний показ, який відбудеться 4 квітня, уже продано.
Кошти від вистави витратять на придбання пересувного мамографа для ранньої діагностики раку молочної залози у жінок. Це буде другий автомобіль зі складним обладнанням на колесах. Перший вінничани придбали два роки тому після проведення заходів у рамках проекту «Незабутня Квітка». Відтоді з його допомогою медичний огляд пройшли майже 4,5 тисячі жінок у 20 районах краю. Нагадаю, талановита виконавиця оперних і блюзових творів, невтомний популяризатор українських народних пісень Квітка Цісик пішла з життя, не доживши п’ять днів до свого 45-річчя, через рак молочної залози.

Вінниця.