Укрпошта планує цього року скоротити 1100 листонош в Чернігівській області

 

Олександр КОДОЛА,
народний депутат.

Таку відповідь я отримав від керівництва ПАТ «Укрпошта» на моє депутатське звернення щодо доцільності впровадження на території Чернігівської області проекту зі скорочення поштових відділень зв’язку в населених пунктах з чисельністю жителів менш як дві тисячі осіб.

Колаж Олексія КУСТОВСЬКОГО.

Це більш як третина всіх штатних працівників Чернігівської філії Укрпошти. Відповідно до листа в.о. генерального директора Укрпошти Смілянського І.Ю., станом на 1 січня 2018 року функціонувало 535 відділень поштового зв’язку, з яких 527 стаціонарних та 8 пересувних ВПЗ, чисельність штатних працівників — 2938 осіб.

Запланований проект передбачає зміну формату роботи 443 стаціонарних відділень (саме так Укрпошта називає їх закриття) і скорочення 1100 працівників.
Їх планують замінити 130 пересувними відділеннями зі штатом 390 працівників.
На переконання керівництва Укрпошти, ці зміни спрямовані на покращення якості послуг Укрпошти, розширення їх спектра, супроводжуватимуться комп’ютеризацією всіх ВПЗ регіону, залученням до роботи більш кваліфікованого персоналу та підвищенням заробітної плати.
Водночас таке «покращення» роботи Укрпошти не задовольняє ні місцеві громади, ні мене як народного депутата. 
2 квітня під час круглого столу представники Чернігівщини дали чітко зрозуміти, що зміни, запропоновані Укрпоштою, не враховують ні соціально-економічної ситуації в області, ні майбутній адміністративно-територіальний устрій, ні інформаційно-безпековий чинник у прикордонній з країною-агресором області.
Зміни в роботі Укрпошти потрібні, але керівництву цього підприємства не треба забувати, що його власником є держава, і тому його проекти повинні не лише бути спрямовані на проведення оптимізації і рентабельності, а й передусім відповідати інтересам мешканців сіл.
Ми не повинні допустити проведення соціальних експериментів над людьми!

Інформація
зі сторінки народного депутата Олександра КОДОЛИ 
у Фейсбуці.