У Миколаївському художньому російському драматичному театрі відбулася прем’єра інклюзивної соціальної вистави «Соловейко з одним крилом» (на знімку) за участю дітей з інвалідністю.

Вистава має на меті показати, що маленькі актори з інвалідністю — це передусім звичайні діти, які радіють життю, посміхаються, мріють дружити і бути потрібними. На прикладі великої пташиної сім’ї автор дає зрозуміти, що головне — людина, її внутрішній світ, який ніяким чином не залежить від форми інвалідності.
— «Соловейко з одним крилом» — це не тільки соціальна вистава для дітей і дорослих, як це визначили автори проекту. Головна ідея першої в Україні музично-драматичної громадської акції — перебороти булім (знущальна поведінка підлітків у шкільному середовищі. — Авт.), цькування, суспільну байдужість до проблем дітей з особливими потребами. Ця вистава — одна з найважливіших перемог миколаївців, які підтримали проект на громадському бюджеті. Нині аншлагом спільнота подарувала соловейкові надію на друге крило, — зауважив народний депутат України Дмитро Кремінь, який відвідав виставу.

Фото надане автором.