Роботу Єдиного диспетчерського центру швидкої допомоги Одеської області тепер поширено і на жителів Білгород-Дністровського району. Це вже третій район, підключений до роботи центру. Про це розповіла директор комунальної установи «Одеський обласний Центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Олена Теряєва.
«Білгород-Дністровський район обслуговують 10 бригад швидкої допомоги. Вони базуються в самому місті Білгороді-Дністровському, а також на відокремлених підстанціях у Сергіївці, Шабо, Старокозачому, Маразліївці, Затоці та Випасному. Удень і вночі на них чергують чотири лікарі і десять фельдшерів екстреної медичної допомоги. Нині уже виконано 22 виклики бригад швидкої допомоги в цьому районі, які були спрямовані з Єдиної диспетчерської служби швидкої допомоги Одеської області», — зазначила Олена Теряєва.
За її словами, повністю процес переходу району на диспетчерський центр триватиме до десяти днів. Тому нині місцеві фельдшери дублюють диспетчерську функцію для безпечного переключення.