На базі ДП «Коломийський лісгосп» закладено молоду діброву на площі 5,1 га. Крім працівників господарства садили ліс школярі, студенти, громадські активісти, представники місцевої влади Коломийського, Снятинського, Городенківського і Тлумацького районів.

Ця добра справа відбулася в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триває з 21 березня до 20 квітня. Її мета — поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання в молоді шанобливого ставлення до природи.
Допомагав у роботі й контролював процес інженер ДП «Коломийський лісгосп» Володимир Андрійчук. «Цьогоріч обсяги відтворення лісу становитимуть 60 гектарів. Плануємо висадити 173,89 тис. саджанців лісових порід (дуба черешчатого, ялиці білої, модрини європейської). Навесні плануємо також закласти вісім гектарів клонової плантації модрини європейської», — розповів він.
Спеціаліст застеріг також від розпалювання багаття в лісі та самовільної вирубки дерев. На порушників складають адмінпротоколи. За завдану шкоду передбачено великі штрафи, які не залежать від породи дерева.
Особлива відповідальність — за самовільну вирубку в заповідній зоні. На території ДП «Коломийський лісгосп» таким є, зокрема, Дністровський регіональний ландшафтний парк. За дерево, яке залишило пень діаметром до 18 см, доведеться заплатити 374 грн. Штраф за дерево до 38 см — 3602 грн, (звичайне дерево досягає такого розміру через 90—100 років, дуб — 130). За півметрове в діаметрі дерево довелось би заплатити 6066 грн, а метрове — 15 666 грн.