В області на території Лиманського району розпочинається будівництво 26 вітрогенераторів, які вироблятимуть 100 МВт електроенергії.

Згідно з проектом між селами Визирка та Любопіль планується розмістити 26 вітрових турбін. Представники будівельної компанії вже зустрілися з лідерами громад і сіл, розташованих поблизу території, де планується реалізувати проект.
«Ми обрали Одеську область, адже вона має прекрасні природні вітрові ресурси. Ми вже зустрілися з лідерами місцевих громад і внесли свою пропозицію щодо розвитку проекту. Нині ми обираємо виробника турбін, ведемо переговори з інвесторами, які можуть надати фінансування. На першому етапі реалізації буде залучено 140 млн євро інвестицій. Якщо все відбуватиметься за планом, у жовтні ми отримаємо дозвіл на будівництво і одразу почнемо його», — розповів генеральний директор фірми-забудовника Пітер Гіш, який успішно реалізував проекти вітроенергетики в шести країнах.
Впроваджуючи вітроенергетичний проект на території Лиманського району, компанія планує додатково платити 100 тис. євро за 100 МВт установленої потужності за кожен рік експлуатації своїх об’єктів вітроенергетики. Кошти надходитимуть в місцеві громади.