Форум професій та майстерності на базі навчального відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ провела обласна служба зайнятості. До нього також долучилися Вище професійне училище № 1 м. Рівне, Головне управління ДСНС України у Рівненській області, патрульна поліція, роботодавці.

Захід викликав великий інтерес, на нього прийшли безробітна молодь та понад 1,2 тисячі старшокласників обласного центру, Рівненського і Здолбунівського районів, яким у найближчому майбутньому треба буде визначатися з вибором професії. А форум у цьому їм допоміг, оскільки дав вичерпну інформацію про різноманітні професії, зокрема, про ті, що актуальні на ринку праці Рівненщини і на які є попит. «Служба зайнятості завжди допоможе зорієнтуватися з вибором професії», — пообіцяв молоді директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Для безробітної та учнівської молоді розгорнули ціле містечко майстерності під назвою «Орієнтир — робітнича професія». Активно працювали майстер-класи за професіями будівельної сфери, сфери послуг, ремісничих спеціальностей.

Цікавилися присутні роботою ковалів (на знімку) — цей фах останнім часом стає дедалі популярнішим.

Поряд розмістилися майданчики відкритого інтерактивного спілкування з працівниками державної пожежно-рятувальної частини м. Рівне, майстрами виробничого навчання, патрульними поліцейськими. До речі, молодь мала нагоду отримати інформацію про порядок і умови служби в підрозділах поліції безпосередньо від працівників кадрового забезпечення ГУ Нацполіції в Рівненській області.

А Микола Осовський з поліції особливого призначення демонстрував молоді вогнепальну та автоматичну зброю, яка перебуває на озброєнні в поліції (на знімку).

Присутні, затамувавши подих, спостерігали за подіумом, де відбувся показ кваліфікаційних робіт слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Вишукані зачіски, макіяж та одяг різних стилів не залишили нікого байдужим. В актовій залі відбувся Battle престижних вакансій для безробітних, де роботодавці презентували свої підприємства і запрошували на роботу.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості 
підготувала Олександра ЮРКОВА.
Фото надані РОЦЗ.