Голова Луганської ОДА — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з керівниками єпархіальних управлінь та уповноваженими представниками православних церков Луганської області.
Зустріч була присвячена питанню створення Української єдиної помісної православної церкви. «В Україні має бути своя канонічна церква», — заявив Юрій Гарбуз і закликав духовних лідерів Луганщини до збереження міжконфесійного миру в охопленому війною регіоні.

На знімку: під час зустрічі в ОДА.

Фото прес-служби ОДА-облВЦА.

Керуючий Луганським єпархіальним управлінням УПЦ КП Єпископ Луганський і Старобільський Афанасій (Яворський) запевнив, що між церковними ієрархами Луганщини панує мир, тиша і спокій. Позицію УПЦ МП в області озвучив секретар Сєвєродонецького єпархіального управління УПЦ, благочинний Сєвєродонецького округу парафій УПЦ архімандрит Іринарх (Тимчук).
«Ми не хочемо релігійної війни і не будемо проти процесу, що відбувається, лише спостерігатимемо за ним», — підкреслив він, зауваживши, що більшість прихожан в області належать до церкви, яку він представляє.
Українська православна церква за кількісним складом посідає провідне місце в мережі релігійних формувань Луганської області. Вона налічує 423 громади, три єпархіальні управління, п’ять монастирів, церковно-співоче училище, Луганський богословський університет на честь Архистратига Михаїла Української православної церкви, 256 недільних шкіл, десять друкованих періодичних видань.