У Комітеті з питань запобігання і протидії корупції відбулася робоча зустріч із керівником програми «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» Екою Ткешелашвілі та старшим антикорупційним радником цієї програми Клеменсом Мюлером. Комітет на заході представляв перший заступник голови комітету Юрій Савчук, заступник голови Ігор Попов та голова підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Олег Осуховський.

Захід присвятили обговоренню проекту закону про Антикорупційну стратегію на 2018—2020 роки. Сторони обмінялися думками про необхідність проведення круглого столу для координації дій з метою вироблення виваженого документа — Державної програми з реалізації засад державної антикорупційної політики.

Проект антикорупційної стратегії нещодавно внесено на розгляд Верховної Ради Кабінетом Міністрів, поінформував перший заступник голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції Юрій Савчук. Він наголосив, що це засадничий документ, який визначатиме напрям державної політики на найближчі роки. Заступник голови комітету Ігор Попов наголосив на важливості проведення щорічних парламентських слухань відповідно до вимог закону про запобігання корупції. На них має затверджуватися та оприлюднюватися щорічна національна доповідь з приводу реалізації засад антикорупційної політики.

Голова підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Олег Осуховський зауважив, що народні депутати, в тому числі його однопартійці, підтримуватимуть прийняття цієї Антикорупційної стратегії та вноситимуть свої пропозиції до її редакції.

Під час зустрічі сторони також обговорили низку інших питань. Зокрема, йшлося про звіт щодо аналізу діяльності Національного антикорупційного бюро, проведеного на замовлення міжнародних партнерів (Посольства США в Україні та Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні) та на прохання самого НАБУ.

Окремо обговорили представлену комітетом інформацію про всіх кандидатів, які подали свої заявки на участь у кваліфікаційному відборі представника від Верховної Ради в члени комісії незалежної зовнішньої оцінки (аудиту) діяльності Національного антикорупційного бюро. У контексті розгляду в парламенті вже найближчим часом Антикорупційної стратегії на 2018—2020 роки сторони акцентували на важливості подальшого діалогу.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.