У місті розпочалися ремонтні роботи на міських дорогах, і місцева влада обіцяє в подальшому нарощувати їх обсяги. За словами заступника міського голови Ігоря Слєсарєва, з 50 тисяч квадратних кілометрів дорожнього покриття ремонту потребують щонайменше 10 тисяч. Тобто фактично одна п’ята частина Сєверодонецька — в ямах.

Перебіг робіт з ремонту міських доріг.

Фото прес-служби Сєверодонецької міськради.

На думку чиновника, підрядники, які займалися ремонтом торік, навмисно порушували поставлені перед ними технічні норми і правила, що вплинуло на якість дорожнього покриття. «Договори складено таким чином, що встановити, де саме цей ремонт проводився, неможливо, бо немає прив’язки до місця. Тому нам вдалося домовитися про виконання підрядниками гарантійного обслуговування майже 30 відсотків минулорічного обсягу», — розповів Слєсарєв.
Щоб не допустити таких ситуацій, влада контролюватиме перебіг ремонту і здійснюватиме потрійну фотофіксацію виконуваних робіт. Спочатку зафіксує стан ями в первісному вигляді для визначення її координат та розмірів, потім — обробленої до укладання асфальту, далі — сам результат ремонту. «Якщо відремонтована ділянка простоїть менш як рік, фотофіксація стане підтвердженням правомірних претензій до підрядника», — повідомив Слєсарєв.

Павло ВОРОНЦОВ.