Вінниця:

Фахівці й робітники комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» продовжують самотужки оновлювати парк трамваїв. Наприкінці травня на маршрут вийшов дев’ятий новий трамвай VinWay (назву обирали шляхом інтернет-голосування з пропозицій, поданих вінничанами).

Виготовляють електротранспорт на колісній базі старих трамваїв чеського виробництва Т-4 і КТ-4. Підприємство отримало патент на модернізацію трамваїв із новим кузовом і новим обладнанням. Особливість нових VinWay у тому, що вони мають низькополу вставку. Транспорт різної довжини: дев’ятий має 16 метрів, а десятий, над яким працюють нині і який вийде на маршрут до кінця нинішнього року, буде завдовжки 32 метри. «На сесії міськради у травні депутати прийняли рішення про збільшення статутного капіталу підприємства, виділили кошти на виробництво ще двох вагонів і ремонт ділянки колій на одній із вулиць міста», — зазначив керівник КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

Оновлення трамвайного парку планують також за рахунок швейцарських трамваїв. Нині на маршрутах працюють понад сто таких вагонів. Отримали їх із Цюріха на благодійній основі у рамках співпраці зі швейцарцями. Новий проект передбачає передання для Вінниці ще 70 вагонів із Цюріха.

Громадським транспортом у місті перевозять понад 80 відсотків пасажирів.