У парламенті відбувся черговий практикум з розробки законодавства для посадових осіб місцевого самоврядування. Захід проводили апарат Верховної Ради разом з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Програма реалізується за участі Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.
Практикум, у якому взяли участь керівники та фахівці місцевих рад з питань освіти, відкрили заступник керівника апарату Верховної Ради Олександр Мартиненко та експерт із розробки законодавства та управління ресурсами органів місцевого самоврядування Асоціації міст України Людмила Даменцова.
Працівники головного юридичного управління апарату Верховної Ради, Інституту законодавства парламенту ознайомили учасників з базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та основними вимогами законодавчої техніки, проблематикою нормативно-правових актів місцевого самоврядування.
Актуальні питання нормативно-правового забезпечення в сфері управління освітою обговорили під час круглого столу за участю працівників секретаріату профільного комітету, міністерств освіти і науки та регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства, департаменту освіти і науки, молоді і спорту Київської міської державної адміністрації, Асоціації міст України.
Для учасників практикуму провели оглядову екскурсію сесійним будинком законодавчого органу влади. Гості ознайомилися з організацією навчально-виховного процесу в школі № 5 Печерського району міста Києва.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.